Archive for 'Tips Zwangerschap'

Gezond zwanger met Groene Smoothies

Posted on 04. okt, 2011 by .

0

Zwanger en Voeding

gezond zwanger met groene smoothies

50 groene Smoothies in een handomdraai

Voor het vergroten van de vruchtbaarheid en voor een goede ontwikkeling van je kindje luidt het voedingsadvies om dagelijks groene bladgroente te eten.

Maar of jij en je man er nu vrolijk van worden om deze nu elke dag weer in je menu te verwerken… Ik heb daarvoor via een vriendin een goed alternatief voor gevonden: Groene Smoothies!

Lekker en Gezond

Groene Smoothies…Super lekker en ongelofelijk goed voor een gezonde zwangerschap! Als je elke dag een receptje uit het Groene Smootie boek volgt, krijg je dagelijks een gezonde dosis vitaminen en andere bouwstoffen binnen.

Je weet nu ook zeker dat je je minimale portie groenten en fruit binnenkrijgt en deze zijn ook ECHT vers. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de fruit2day flesjes uit de supermarkt.

Het enige wat je ervoor nodig hebt is een blender. Ik moet zeggen dat het even wennen is, zo’n “Gezonde Smoothie” maar nu kan ik niet meer zonder.

Mijn vriendin raadde me aan om “50 Groene Smoothies in een handomdraai” te kopen. Nu ik zwanger ben, ben ik bewust bezig met gezonde voeding.

Ik drink elke dag een ruime halve liter van die de Groene Smoothies uit het receptenboek. Je kunt variëren zoveel je wilt. Ik merk ook dat ik door het boek inspiratie heb gekregen om nieuwe recepten te verzinnen. Het schijnt ook erg goed voor je huid te zijn.

Het is niet alleen goed voor mij maar ook…..

….. erg gezond voor mijn kindje. Het geeft mij een gerust gevoel dat je baby voldoende bouwstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen.

****** Hierbij de link waar je het boek kunt downloaden******.

Ik vind het echt de moeite waard en gebruik het boek elke dag.

Het boek “50 groene Smoothies in een handomdraai”  is ingedeeld in5 verschillende categorien, van “Groentjes” tot “Actievelingen”. Het begint met weinig groente en bij elke categorie komt er iets meer groente bij.

Ik zal hieronder alvast een receptje plaatsen, dan kun je die alvast uitproberen. Het is een recept voor “Beginners”, het is dus een smoothie die vooral fruitig van smaak is.

Recept Bessenboel

gezonde voeding recept bessenboel groene smoothie

Voeding zwangerschap; Recept Bessenboel

Benodigdheden

 • 1 kop aardbeien 1 kop
 • 1 kop bosbessen
 •  1 kop frambozen
 • 150 gr spinazie
 • Water naar behoefte

Stop de bessen in de blender en voeg water toe tot dezelfde hoogte als de bessen en blend. Voeg daarna de spinazie toe en blend nogmaals. Voeg desgewenst nog meer water toe tot een egale massa ontstaat.

bron: “50 Groene Smoothies in een handomdraai”  door Marjolijn Verkaik

Hebben jullie al lekkeren smoothies gemaakt? Heb je aanrader? Laat dan hieronder je bericht achter!

Continue Reading

Foliumzuur slikken is belangrijk

Posted on 04. okt, 2011 by .

0

Foliumzuur en zwangerschap

Het allerbelangrijkste om mee te beginnen als je zwanger wilt worden is het slikken van Foliumzuur. Foliumzuur is een vitamine B die ook in je dagelijkse voeding voorkomt.

Alleen heb je in het begin van je zwangerschap meer foliumzuur nodig dan je binnen kunt krijgen met eten. ook al eet je erg gezond en gevarieerd.

Als je voldoende foliumzuur binnenkrijgt, dan is de kans dat het kindje bijvoorbeeld een ´open ruggetje´ krijgt erg klein. Een open ruggetje is een ernstige lichamelijke afwijking, dus slik daarom al voor je zwangerschap foliumzuur.

Wanneer moet je beginnen met foliumzuur slikken?

Je begint een maand voordat je stopt met voorbehoedsmiddelen met het slikken met foliumzuur. Dit moet je blijven doen tot je 8 weken zwanger bent, zodat je geen foliumzuur tekort kunt oplopen. Daarna hoef je geen foliumzuur meer te slikken.

Foliumzuur is niet schadelijk en je mag het maanden achter elkaar blijven slikken. Dus ook al raak je niet meteen zwanger, blijf wel dagelijks je foliumzuur slikken. Slik elke dag een tabletje met 0,4 of 0,5 microgram (afgekort 0,4  mg) foliumzuur, meer is niet nodig.

Waar kun je foliumzuur kopen?

foliumzuur tabletten Essential Organics zorgen voor een gezonde zwangerschap

Je kunt deze pilletjes bij elke apotheek of drogist kopen, maar let wel goed op of er de juiste hoeveelheid foliumzuur (0,4 – 0,5 milligram) in het tabletje zit.

Ik heb zelf gekozen voor Essential Organics Foliumzuur 0,4 milligram en deze zijn mij goed bevallen. Daar moet je nog wel vitamine D bij slikken (ook online te bestellen, minimaal 10mg).
Davitamon heeft tabletten ontwikkelt speciaal geschikt voor de zwangerschap, daar zitten alle vitaminen in die je nodig hebt inclusief vitamine D.

Zelfs in het begin van mijn zwangerschap toen ik veel last had van misselijkheid, kon ik deze tabletjes goed verdragen. Ben je net als ik makkelijk uitgevallen en heb je geen zin om naar de drogist te fietsen, bestel ze dan hier online en je hebt ze morgen al in huis.

Foliumzuur 0,4 milligram wordt ook wel aangeduidt als het volgende:

 • 0,4 mg Foliumzuur
 • 400 µg Foliumzuur
 • 400 mcg Foliumzuur

Continue Reading

Placenta is doorgeefluik; ook van schadelijke stoffen

Posted on 04. okt, 2011 by .

0

De placenta zorgt voor het transport van alle stoffen van de moeder naar het kind. Het is als het ware het doorgeefluik van voedingsstoffen van de moeder naar je kindje. Naast de goede onderdelen laat het ook slechte stoffen door die schadelijk zijn voor het kind. Alcohol, drugs, geneesmiddelen en nicotine zijn bekende stoffen die het ongeboren kindje ernstig kunnen schaden.

Alcohol

drink geen alcohol tijdens zwangerschapDrink geen Alcohol tijdens de zwangerschap! Volgens een Amerikaanse studie hebben vrouwen met een alcoholgebruik van een paar glazen in de week, twee maal zo grote kans op een miskraam in de eerste drie maanden van de zwangerschap. Alcoholgebruik kan ook leiden tot een lager geboortegewicht, vroeggeboorte, aangeboren afwijkingen, sterfte van het kind tijdens de zwangerschap en vertraagde geestelijke ontwikkeling en gedragsstoornissen.

Medicijnen en drugs

pas op medicijnen geen drugs zwangerschapEr zijn vrouwen die tijdens de zwangerschap medicatie blijven gebruiken, pas op met medicijnen. Hierbij lopen ze het gevaar de medicatie schadelijke gevolgen kan hebben voor het ongeboren kindje. Gebruik je medicijnen? Overleg met je huisarts of verloskundige of je ze mag gebruiken. Ook al zijn “onschuldige” pijnstillers of geneesmiddelen betreft die zonder doktersrecept te koop zijn bij de apotheek, gebruik ze alleen op doktersadvies.

Gebruik  geen drugs (inclusief softdrugs), deze worden doorgegeven aan het kindje en zijn erg gevaarlijk. Afhankelijk van het type drugs kan het ongeboren kindje, groei- of ontwikkelingsstoornissen, een aangeboren afwijking krijgen en met een verslaving geboren worden. Gebruik dus geen soft- en harddrugs tijdens de zwangerschap. Vind je het lastig om te stoppen neem dan (liefst voor je zwangerschap) contact op met een specialist.

Roken

roken schadelijk zwangerschapRook niet tijdens de zwangerschap. Roken tijdens de zwangerschap vertraagt de groei van je kindje en het kan een normale vorming van de hersenen belemmeren. Moeders die veel roken tijdens hun zwangerschap baren meestal kinderen met lager gewicht in vergelijking met niet rokende moeders. Baby´s van rokende moeders worden bovendien vroeger geboren en hebben een grotere kans op wiegendood. Rokende mannen maken slechtere zaadcellen aan, waardoor de kans op zwanger worden kleiner wordt.

Kruiden

Let ook op met specifieke kruiden die een geneeskrachtige werking hebben en homeopathische kruidenpreparaten. De meeste van deze kruiden zijn niet onderzocht of ze en in welke hoeveelheid ze schadelijk kunnen zijn. Bij gebruik van deze kruiden kun je het gevaar lopen dat ze een schadelijke uitwerking hebben op je kindje.

Continue Reading