Archive for 'Symptomen – net zwanger'

Hoofdpijn

Posted on 04. okt, 2011 by .

0

Hoofdpijn is ook één van de zwangerschapskwaaltjes die al vrij in het begin van de zwangerschap voor kunnen komen.

Dit heeft ook weer alles te maken met het aanmaken van hormonen. Het kan ook komen doordat je niet voldoende water drinkt.

Je lichaam heeft nu meer vocht nodig en veel drinken helpt tegen de hoofdpijn. Je zietook vaak dat vrouwen die normaal vaak hoofdpijn hebben, dit veel minder hebben tijdens de zwangerschap. Ook dit heeft te maken met hormonen.

Tips Hoofdpijn

Zorg er voor dat je regelmatig je rust neemt en drink 1,5 tot 2 liter water om hoofdpijn te voorkomen.

Continue Reading

Versterking geur- en smaakwaarneming

Posted on 21. aug, 2011 by .

0

Bij zwangere vrouwen veel voorkomende zwangerschapsverschijnselen zijn versterking van geur- en smaakwaarneming. Ook kunnen geuren die je voorheenaltijd lekker vond, nu ineens heel erg vies zijn. Volgens sommige is dit een natuurlijk mechanisme van de lichaam, het geeft zelf aan waar je behoefte aan hebt en welke producten je beter kunt mijden.

Je lichaam vertelt je vaak zelf dat je bijvoorbeeld koffie, alcohol en sigarettenrook beter kunt mijden. Ook kun je kieskeurig zijn naar vlees, het kan al bedorven ruiken terwijl dit niet zo is.

Omgekeerd kan het ook werken. Soms heb je zo´n ontzettende trek in iets wat je voorheen helemaal niet lustte. Haring en augurken zijn alom bekende voorbeelden die ineens heel erg lekker zijn tijdens je zwangerschap.

Continue Reading

Vermoeidheid

Posted on 21. aug, 2011 by .

0

Veel vrouwen merken al in een vroeg stadium dat ze zwanger zijn.  Het vreemde gevoel dat vrouwen ervaren als gevolg van de veranderende hormonenspiegel in het lichaam.

Je lichaam is flink bezig met allerlei processen in werking te stellen, terwijl jij er in eerste instantie weinig van zult merken. Je hart gaat sneller te keer om de doorbloeding naar de baarmoeder te stimuleren.

Al deze veranderingen in het lichaam kosten veel energie en uitgeput zijn is het gevolg. Je kunt ineens totaal vermoeid zijn in je zwangerschap. Naast zwangerschap symptomen als misselijkheid zul je de vermoeidheid al in het begin van je zwangerschap merken.

Tips vermoeidheid

Geef hier aan toe er rust als het lichaam er om vraagt.

Continue Reading

Pijnlijke borsten

Posted on 21. aug, 2011 by .

0

Een van de eerste zwangerschap symptomen die je zult opmerken is dat de borsten gevoelig en bedrukkend aanvoelen.

Je hormonen spelen ook hierbij een belangrijke rol. Progesteron en oestrogeen zorgen voor het opzwellen van de borstklieren.

Een lichte aanraking van de tepels kan zelfs onverdraagbaar zijn. Deze situatie kan een tijd lang aanhouden. Meestal neemt dit pijnlijke gevoel af na een week of 11.

Tips pijnlijke borsten

Als het gevolg is dat je niet goed in slaap kan komen, draag dan een strakzittend hemp of iets anders wat je borsten goed ondersteund.

Continue Reading

Zwangerschapsmisselijkheid

Posted on 19. aug, 2011 by .

0

Van de zwangerschapssymptomen die in het begin optreden is zwangerschapsmisselijkheid er een van. Doordat je hormoonspiegel aan het veranderen is kun je regelmatig letterlijk en figuurlijk (kots) misselijk zijn als je net zwanger bent.

Deze zwangerschapsmisselijkheid treedt meestal op rond de tijd dat je eigenlijk ongesteld zou moeten worden. Het kan iets daarvoor ook al plaatsvinden.

Veel vrouwen voelen zich dan in de ochtend erg misselijk, en het kan gedurende de dag weer op komen zetten. Dat is niet fijn, maar wel een teken dat je hormonen beginnen te werken. Het hormoon Progesteron zorgt ervoor dat je spijsvertering langzamer gaat werken en het hormoon hCG kan ook misselijkheid veroorzaken.

Tips zwangerschapsmisselijkheid

Het kan zijn dat je je niet zo lekker voelt en je eetlust afneemt. Het eten van meerdere en kleinere porties zorgt ervoor dat je toch je dagelijkse voeding binnenkrijgt.

Continue Reading