Archive for 'Symptomen – tijdens zwangerschap'

Blaasontsteking

Posted on 01. sep, 2011 by .

0

blaasontsteking-zwangerschap-symptomen
Blaasontsteking een van de vervelende zwangerschapsverschijnselen die op kunnen treden in je zwangerschap. Als je een blaasontsteking hebt zal je dat niet eenvoudig opmerken. Het kenmerkende branderige gevoel tijdens het plassen is er over het algemeen niet aanwezig en dat je vaak kleinere hoeveelheden moet plassen is al kenmerkend voor je zwangerschap.

Een steeds maar aanhoudende buikpijn, met name onder in de buik zou erop kunnen wijzen dat je een blaasontsteking hebt. Ga bij twijfel naar je huisarts. Het kan gecontroleerd worden als je wat ochtendurine laat onderzoeken.

Mocht het zo zijn dat je een blaasontsteking hebt als je zwanger bent, dan kan deze behandeld worden met behulp
van een een antibioticakuur.

Vraag voor extra controle bij de apotheek of je de medicijnen mag nemen in de zwangerschap. Het is goed om tijdens deze antibioticakuur extra rust te nemen en drink extra veel water.

Na de kuur kun je  nog een keer een monster ochtendurine laten controleren om te zien of de blaasontsteking echt voorbij is.

Continue Reading

Bekkenpijn

Posted on 31. aug, 2011 by .

0


bekkenpijn-zwangerschapsverschijnselenAls je zwanger bent verslappen de banden en spieren rondom het bekken en gaat het kraakbeen van het bekken wat verweken. Daardoor krijgt het bekken meer ruimte en dit zorgt ervoor dat het kindje bij de bevalling gemakkelijker door het geboortekanaal kan manouvreren. Dit kan echter tot gevolg hebben tot pijn en ongemak in het bekken.

Zorg ervoor dat je voldoende rust neemt om de bekkenpijn zo minimaal mogelijk te houden.

Continue Reading

Aambeien zwangerschap

Posted on 21. aug, 2011 by .

0


aambeien zwangerschap symptomenAambeien komen regelmatig voor bij zwangere vrouwen. Aambeien zijn opgezwollen bloedvaten die in of rond de anus voorkomen. Meetsal komen ze in het lichaam voor, maar ze kunnen ook buiten de anus uitstulpen.

Ze ontstaan als gevolg van opstopping door de toenemende druk in het lichaam en vervolgens op het rectum. De aderen in het rectum zetten uit en kunnen ook kapot gaan. De aambeien kunnen erg jeuken en ook pijnlijk zijn tijdens het poepen.

Het kan zijn dat je een beetje bloed in je ontlasting ziet. Hoewel het erg kan jeuken probeer niet te gaan wrijven, omdat dit het alleen erger maakt.

 

Tips Aambeien

Je kunt aambeiden voorkomen door vezelrijk te eten tijdens de zwangerschap, je ontlasting wordt hierdoor dunner. Vezels zitten bijvoorbeeld in volkorenbrood, roggebrood, muesli, peulvruchten. Je lichaam heeft meer vocht nodig dus drink ook voldoende water, twee liter minimaal. Beweging is ook goed voor het voorkomen van aambeien. Een half uur per dag wandelen helpt hierbij en houdt je tevens je spieren in de juiste conditie. Een half uurtje wandelen helpt ook tegen het voorkomen van bandenpijn.

Continue Reading

Zwangerschapsstriemen – Striae

Posted on 21. aug, 2011 by .

0


zwangerschapsstriemen-striae-zwangerschapssymptomenTijdens je zwangerschap wordt je huid ook flink belast. Je huid is wel elastisch, maar het kan zo ver komen dat je onderhuidse vezels de rek niet meer aankunnen en dan gaan scheuren.

Het lichaam laat dan paarsachtige strepen op de huid achter en met name de buik en borsten zijn plekken waar zwangerschapsstriemen kunnen voorkomen. Na de zwangerschap veranderen de striemen in een wit litteken.

 

 

Tips zwangerschapsstriemen

Probeer je huid elastisch te houden door het in te smeren met zwangerschapsolie.

Continue Reading

Gewichtstoename zwangerschap

Posted on 21. aug, 2011 by .

0


gewichtstoename-zwangerschap-symptomenTijdens de zwangerschap kom je ongeveer een 12 tot 13 kilo aan. In het begin zul je nog niet zo veel merken van je gewichtstoename. Een kilo of twee is een gezonde gewichtstoename in de eerste drie maanden.

Na deze tijd kom je het meeste aan. Dit gewicht zit hem in toename van het gewicht van de baby, de baarmoeder, het vruchtwater en de hoeveelheid bloed. Ook je borsten zullen groter worden en je lichaam maakt meer reserves aan door een grotere vetopslag in je lichaam.

 

 

Tips voor je gewicht

Als je tussendoor honger hebt, probeer dan niet voor twee te eten, maar wel net zo gezond als voor twee. Eet iets gezonds, bijvoorbeeld een appel, komkommer, paprika of iets dergelijks

Continue Reading

Bandenpijn

Posted on 21. aug, 2011 by .

0


bandenpijn-zwangerschapsverschijnselenJe baarmoeder is flink aan het groeien en onderin de buik en rug kun je steekjes gaan voelen. De baarmoeder hangt aan banden en deze worden wat opgerekt.

De steken als gevolg van het oprekken wordt ook wel bandenpijn genoemd. Iedere vrouw die zwanger is zal dit in meer of mindere mate ervaren en dit is heel normaal.

Prettig is het niet, maar het hoort erbij.

 

Tips bandenpijn

Probeer rust te nemen of neem een lekker warm bad.

Continue Reading

Pijnlijke borsten

Posted on 21. aug, 2011 by .

0

Een van de eerste zwangerschap symptomen die je zult opmerken is dat de borsten gevoelig en bedrukkend aanvoelen.

Je hormonen spelen ook hierbij een belangrijke rol. Progesteron en oestrogeen zorgen voor het opzwellen van de borstklieren.

Een lichte aanraking van de tepels kan zelfs onverdraagbaar zijn. Deze situatie kan een tijd lang aanhouden. Meestal neemt dit pijnlijke gevoel af na een week of 11.

Tips pijnlijke borsten

Als het gevolg is dat je niet goed in slaap kan komen, draag dan een strakzittend hemp of iets anders wat je borsten goed ondersteund.

Continue Reading