Aambeien zwangerschap

Posted on 21. aug, 2011 by in Symptomen - tijdens zwangerschap


aambeien zwangerschap symptomenAambeien komen regelmatig voor bij zwangere vrouwen. Aambeien zijn opgezwollen bloedvaten die in of rond de anus voorkomen. Meetsal komen ze in het lichaam voor, maar ze kunnen ook buiten de anus uitstulpen.

Ze ontstaan als gevolg van opstopping door de toenemende druk in het lichaam en vervolgens op het rectum. De aderen in het rectum zetten uit en kunnen ook kapot gaan. De aambeien kunnen erg jeuken en ook pijnlijk zijn tijdens het poepen.

Het kan zijn dat je een beetje bloed in je ontlasting ziet. Hoewel het erg kan jeuken probeer niet te gaan wrijven, omdat dit het alleen erger maakt.

 

Tips Aambeien

Je kunt aambeiden voorkomen door vezelrijk te eten tijdens de zwangerschap, je ontlasting wordt hierdoor dunner. Vezels zitten bijvoorbeeld in volkorenbrood, roggebrood, muesli, peulvruchten. Je lichaam heeft meer vocht nodig dus drink ook voldoende water, twee liter minimaal. Beweging is ook goed voor het voorkomen van aambeien. Een half uur per dag wandelen helpt hierbij en houdt je tevens je spieren in de juiste conditie. Een half uurtje wandelen helpt ook tegen het voorkomen van bandenpijn.

Tags:

No comments.

Leave a Reply